23 Mar

FILLON MËSIMI NË DISTANCË

Siç është paralajmëruar javën e kaluar, sot do të fillojë zbatimi i projektit të mësimit në distancë. Mësimi do të fillojë sot nga ora 11:15 me transmetimin e ligjëratave të para në kanalet televizive RTK 1 dhe RTK4. Siç dihet, ky projekt vjen si përgjigje ndaj gjendjes së krijuar nga përhapja e pandemisë së Koronavirusit. […]

           Më shumë

23 Mar

DITA BOTËRORE E METEOROLOGJISË

NË DITËN BOTËRORE TË METEOROLOGJISË: PASTRONI DUART DHE MOS HARRONI QË TA MBYLLNI ÇEZMËN! Sot është dita botërore e meteorologjisë. Në këtë ditë, çdo vite shënohet hyrja në fuqi e Konventës për Themelimin e Organizatës Botërore të Meteorologjisë (WMO), gjegjësisht 23 mars 1950. Vetëm një ditë më parë u shënua Dita Ndërkombëtare e Ujit. Që […]

           Më shumë

21 Mar

LISTA E PAJISJEVE INTERESANTE PËR VAJZA!

Pas aplikacioneve interesante, risive interesante teknologjike, ju sjellim një listë pajisjesh për vajza! Do të pajtoheni që disa nga këto pajisje nuk janë vetëm për vajzat. Sidoqoftë, ne bëmë të pamundurën për t’i përmbledhur të gjitha pajisjet që do të lehtësonin jetën e përditshme të vajzave. Lexoni më poshtë!   “Tile Mate” – gjurmues i […]

           Më shumë

20 Mar

BËJENI VET: KATËR IDE PËR FUNDJAVË

Kur kemi kohë të lirë, mund të bëjmë shumë gjëra. Deri tani keni lexuar, ushtruar, mësuar, dhe keni bërë shumë gjëra të tjera që ua kemi propozuar. Tani është koha që ta nxisim kreativitetin. Për ju i kemi katër propozime që mund t’i realizoni në shtëpi dhe atë me gjëra që ju tashmë i keni […]

           Më shumë

19 Mar

450 KURSE TË IVY LEAGUE QË MUND T’I NDIQNI TANI ONLINE FALAS!

8 shkollat e Ivy League janë ndër kolegjet më prestigjioze në botë. Aty përfshihen universiteti Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale dhe Columbia, si dhe Universiteti i Pensilvanisë.   Të tetë këto shkolla janë në mesin e pesëmbëdhjetë më të mirave sipas rangimit të universiteteve kombëtare nga U.S. News dhe  World Report.   Shkollat e […]

           Më shumë

19 Mar

STËRVITJE NË KUSHTET E SHTËPISË

Teksa Koronavirusi vazhdon të shkaktojë shqetësime në mbarë botën, për shkak të masave të domosdoshme për parandalimin e përhapjes së tij të gjithë ne duhet që të zhvillojmë rutina të reja. Gjatë kësaj jave kemi shkruar shumë për opsionet dhe burimet e shumta që mund t’i përdorni për të mos mbetur mbrapa për sa i […]

           Më shumë

18 Mar

SIGAL Audiobooks.al

SIGAL Audiobooks.al është projekti më i ri, i cili mundëson dëgjimin e librave më të mirë në audio. Autorët më në zë të huaj dhe shqiptarë janë përzgjedhur për dëgjuesit e të gjitha grupmoshave.   Këtu e gjejnë veten duke filluar që nga fëmijët e moshave të vogla, duke dëgjuar përrallat e tyre të preferuara, […]

           Më shumë

17 Mar

KHAN ACADEMY NJË BURIM FANTASTIK PËR MËSIM ONLINE

  Fakti se nuk mund të shkoni në shkollë për shkak të Corona Virusit nuk do të thotë se nuk duhet dhe nuk mund të mësoni. Për fat të mirë jetojmë në epokën e digjitalizimit kur interneti e shpalos tërë botën brenda shtëpisë sonë. Burimet dhe materialet për mësim në internet janë të pafundme. Sigurisht, […]

           Më shumë

17 Mar

GJËRA ARGËTUESE QË MUND T’I BËNI GJERSA JENI NË SHTËPI

Pa marrë parasysh nëse ju pëlqen apo jo, për shkak të Virusit Korona ju duhet të rrini në shtëpi. Ndonëse, ju nuk mund të dilni jashtë dhe të takoheni me shokët e juaj, ka shumë mënyra se si mund ta shfrytëzoni kohë tuaj në mënyrë kreative në mënyrë që të mësoni por, edhe të argëtoheni. […]

           Më shumë

27 Feb

FILMAT – SHKURT

  TO ALL THE BOYS: P.S. I STILL LOVE YOU Rolet: Lana Condor, Noah Centineo, Jordan Fisher, Anna Cathcart, Janel Parrish, John Corbett Regjia: Michael Fimognari Skenari: Sofia Alvarez & J. Mills Goodloe Përmbajtja Është viti i ri dhe Lara Jean dhe Peter nuk kanë më nevojë të shtiren që janë çift. Ata veçse JANË […]

           Më shumë

24 Feb

NGA NJË VAJZË ADOLESHENTE E PAZAKONTË NË FAMË MBARËBOTËRORE: BILLY EILIS!

Billy Eilis është vajzë tetëmbëdhjetë vjeçare, e cila si interpretuese shkëlqen nga të tjerat në stilin e saj të veshjes, ngjyrën e flokëve dhe paraqitjet e saj. Ajo bëri një ngritje të jashtëzakonshme në karrierën e saj muzikore gjatë vitit 2019. Edhe këtë vit ka vazhduar në këtë mënyrë – ajo është interpretuesja më e […]

           Më shumë

19 Feb

RISITË TEKNOLOGJIKE NË FILLIM TË VITIT 2020

Fillimi i vitit 2020 na ka sjellë shumë lajme kur bëhet fjalë për teknologjinë. Pas nesh është Panairi i Teknologjisë dhe Inovacionit (CES), i mbajtur në Las Vegas, Shtetet e Bashkuara. Në vazhdim lexoni se çfarë na solli viti i ri dhe çfarë CES.   “SAMSUNG BALLIE” “Samsung Ballie” – ky “top” është një pajisje […]

           Më shumë