27 Mar

MËSONI TË VIZATONI VIZATIME “DOODLE”

Tani që keni shumë kohë të lirë, sigurisht që mendoni se çka mund të mësoni diçka të re. Ndoshta të luani ndonjë instrument muzikor, ndonjë gjuhë të re, apo ndoshta ju intereson vizatimit por, kurrë nuk e keni pasur mundësinë që të vijoni ndonjë kurs apo që t’i përkushtoheni atij me të vërtetë. Tani e […]

           Më shumë

27 Mar

LOJËRAT SHOQËRORE NË KOHËN E KORONA VIRUSIT

Me siguri se të gjithë mërziteni gjatë kohës së pandemisë së korona virusit dhe detyrimit që të qëndroni në shtëpi dhe në këtë mënyrë ta parandaloni përhapjen e virusit. Të gjithë mundohemi që të gjejmë mënyra të ndryshme për ta kaluar kohën në mënyrë sa më interesante dhe sa më përmbajtësore me familjet tona në […]

           Më shumë

26 Mar

UDHËZUES PËR PRINDËRIT ME FËMIJË TË VEGJËL

Ngjarjet e fundit si pasojë e pandemisë së korona virusit (COVID-19), kanë ndryshuar realitetin e jetës së përditshme të shumë fëmijëve dhe prindërve. Pa dyshim, qëndrimi brenda është një ndryshim tejet i madh për fëmijët, të cilët mund ta kenë të vështirë të ndryshojnë ndjeshëm rutinën e tyre (p.sh. mbyllja e shkollave dhe strukturave të […]

           Më shumë

26 Mar

MASAT PARANDALUESE KUNDËR KORONAVIRUSIT

Me siguri tashmë i keni dëgjuar masat parandaluese dhe se si duhet të veproni në lidhje me korona virusin qindra herë. Sidoqoftë, serioziteti i situatës dhe fakti se këto masa janë mënyra e vetme që ju të jeni të sigurt dhe të mbroni njerëzit përreth jush – familjen, fqinjët, shokët e madje edhe të panjohurit […]

           Më shumë

25 Mar

NISENI DITËN ME USHTRIME!

Duke qenë se nuk keni qasje në palestra apo parqe, javës së kaluar ju propozuam që të filloni të stërviteni në shtëpi. Tani po ju propozojmë që ta filloni çdo ditë me disa ushtrime për të cilat do t’ju duhen gjithsejtë 7 minuta.   Kërcimet në vend, ulje mbështetur në mur, pompa të duarve, pompa […]

           Më shumë

25 Mar

#20secondhandwash

Një ndër kërkesat kryesore në luftën globale kundër përhapjes së korona virusit COVID-19 është pastrimi i shpeshtë i duarve me sapun dhe ujë për së paku 20 sekonda. Për të qenë të sigurt se pastrimi i duarve ka zgjatur sa duhet fëmijëve iu është thënë që gjatë pastrimit të duarve ta këndojnë Këngën e Ditëlindjes. […]

           Më shumë

24 Mar

GentonisDe – “KURRË MOS U DORËZONI”

Kush është Gentonisi, fillimet e para në skenën muzikore, takimi i parë me muzikën, këngët e para? Jam Gentonis Dervishaj dhe me muzikë kam filluar të merrem që nga mosha 12 vjeçare por, hapat e parë në muzikë i kam hedhur si producent muzikor së bashku me Adonis Dervishaj. Në vitin 2017, vendosa që punën […]

           Më shumë

24 Mar

GJIMNAZI “SKËNDERBEU” – KAÇANIK

Themelimi i Gjimnazit “Skënderbeu” në Kaçanik nuk ishte aspak i lehtë pasi që, vendimi për hapjen e tij u mor në vitin 1967. Mirëpo, u deshën dy vite që ky vendim të zbatohej nga organet e atëhershme krahinore. Pas hapjes së tij në vitin 1969, fillimisht gjimnazi u vendos në objektin e Shkollës Fillore “Emin […]

           Më shumë

24 Mar

ODK FILLON ME OFRIMIN E KURSEVE TË TIK FALAS

Duke filluar nga data 17 mars 2017 organizata Open Data Kosovo ka filluar me ofrimin e kurseve të TIK falas. Këto kurse mund të gjenden në adresën: https://kursori.org/ dhe e tëra që duhet të bëni për t’u bërë pjesë e tyre është që të regjistroheni në këtë platformë dhe të regjistroheni në këto kurse.   […]

           Më shumë

24 Mar

SI MUND TË REAGOJNË TË RINJTË KUNDËR SHPËRTHIMIT TË KORONA VIRUSIT

Në këtë kohë kur korona virusi është duke u përhapur në mbarë botën, më shumë se kurrë më parë ne duhet të veprojmë si një dhe t’i respektojmë udhëzimet e institucioneve përkatëse për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së këtij virusi. Sidoqoftë, të qëndruarit brenda nuk do të thotë se nuk mund të kontribuoni […]

           Më shumë

23 Mar

FILLON MËSIMI NË DISTANCË

Siç është paralajmëruar javën e kaluar, sot do të fillojë zbatimi i projektit të mësimit në distancë. Mësimi do të fillojë sot nga ora 11:15 me transmetimin e ligjëratave të para në kanalet televizive RTK 1 dhe RTK4. Siç dihet, ky projekt vjen si përgjigje ndaj gjendjes së krijuar nga përhapja e pandemisë së Koronavirusit. […]

           Më shumë

23 Mar

DITA BOTËRORE E METEOROLOGJISË

NË DITËN BOTËRORE TË METEOROLOGJISË: PASTRONI DUART DHE MOS HARRONI QË TA MBYLLNI ÇEZMËN! Sot është dita botërore e meteorologjisë. Në këtë ditë, çdo vite shënohet hyrja në fuqi e Konventës për Themelimin e Organizatës Botërore të Meteorologjisë (WMO), gjegjësisht 23 mars 1950. Vetëm një ditë më parë u shënua Dita Ndërkombëtare e Ujit. Që […]

           Më shumë